Taxatie

Onze taxaties, deskundig & accuraat

Of u nu uw huis wilt verkopen, een nieuwe hypotheek nodig heeft of gewoon nieuwsgierig bent naar de waarde van uw woning? Onze gespecialiseerde taxateurs staan voor u klaar!

Wij beschikken over een landelijk netwerk van onafhankelijke en erkende taxateurs die aangesloten zijn bij het NWWI en de NRVT. Onze taxatierapporten worden door iedere financiële instelling geaccepteerd.

Wat is een taxatie

Een taxatie is het nauwkeurig bepalen van de waarde van een woning op het moment van opname door een taxateur. Een taxateur dient onafhankelijk, erkend en kundig te zijn. Zo mag de taxateur niet betrokken zijn geweest bij de aankoop of verkoop.

De taxateur bezoekt eerst de woning voor een opname. Er wordt onder andere gekeken naar de grootte van de woning, het bouwjaar en het woningtype, de ligging en de bestemmingsplannen in de omgeving van de woning. Vervolgens onderzoekt de taxateur de koopprijs van recent verkochte, vergelijkbare woningen. Daarnaast kijkt de taxateur kritisch naar de onderhoudsstaat van de woning. Een taxateur kijkt niet naar de bouwkundige staat van het huis. Hiervoor dient u als koper een bouwkundig adviseur in te schakelen.

Na deze zorgvuldige analyse wordt de waarde van de woning vastgelegd in het taxatierapport. Het taxatierapport moet voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen en richtlijnen. Dit wordt gecontroleerd door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Zodra het taxatierapport is goedgekeurd, kan het gebruikt worden voor het doel waarvoor het is opgesteld. Bijvoorbeeld de aanvraag van een financiering.

Waarvoor heeft u een taxatierapport nodig?

Er zijn diverse redenen waarvoor u een taxatierapport nodig kunt hebben. Denk hierbij aan de volgende situaties:

 • Aankoop van een woning
  Om de aankoop van een woning te kunnen financieren hebben mensen veelal een financiering nodig. Om de aankoop van de woning gefinancierd te krijgen, heeft u eengevalideerd taxatierapport nodig.
 • Het oversluiten van uw huidige financiering
  In sommige gevallen is een taxatierapport verplicht bij het oversluiten van uw financiering. De huidige woningwaarde is van invloed op de maximale leencapaciteit, de rente die u betaalt en de risicoklasse waarin u wordt ingedeeld.
 • Echtscheiding en boedelverdeling
  In geval van een echtscheiding is de accurate waarde van de woning nodig bij het bepalen van de boedelverdeling.
 • Nalatenschap, erfenis en successie
  In het geval van een overlijden kan het zijn dat de woning onder de erfenis valt. Om tot een juiste verdeling te komen moet de accurate waarde van de woning vastgesteld worden.

Contact

Heeft u vragen over taxatie of wilt u meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van taxatie? Neem dan vrijblijvend contactmet ons op.

Diensten

Onze reviews